The Black Knight, satelliten som påstås ha svävat runt jorden i 13.000 år

The Black Knight påstås vara en stor mörk satellit som befinner sig i omloppsbana runt jorden. Enligt vissa källor lär satelliten sända ut signaler som, när de har dechiffrerats, visat sig vara en stjärnkarta över vår stjärnhimmel så som den såg ut för 13 000 år sedan. Är satelliten tillsammans med sina signaler bara ett hopkok av myter och missuppfattningar eller har den legat däruppe i gränslandet mellan himmel och jord i tusentals år och vakat över oss?

BS_1Den mystiska Svarte Riddaren har varit fokus för vilda debatter i snart hundra år. Många tror att föremålet, som ligger i omloppsbana runt jorden och passerar över båda polerna varje varv, i själva verket är en utomjordisk satellit som skickats hit för att tyst ligga och bevaka oss från ovan. Andra tror att alltihop är ett hopkok av myter och påhitt och att de bilder av objektet som florerar i själva verket bara föreställer någon sorts odefinierat rymdskräp, kanske nån del från en satellit eller en rymdfilt som av okänd anledning kommit på drift. Faktum kvarstår dock, vad det nu än är som ligger och svävar däruppe så är omloppsbanan sådan att den passerar både Nord- och Sydpolen varje gång den fullföljer ett varv runt jorden. Detta kallas för polar orbit och är ett vanligt förfarande när man exempelvis ska kartlägga jordens geografi eller jordens omloppsbana runt solen. Bara detta gör att vad det nu är som rör sig däruppe faller inom kategorin den något luddiga definitionen observationssatellit.

Ett flertal regeringar, däribland den ryska, amerikanska och kinesiska, övervakar kontinuerligt satelliten och det finns till och med uppgifter som gör gällande att den kände forskaren Nikloa Tesla intresserat sig för objektet under sin aktiva karriär. Sen 1930-talet har astronomer världen över mottagit signaler vilka misstänks komma från The Black Knight och satelliten fångades för första gången på radar 1960.

Ytterligare ett lager av mystik tillfördes när The Grumman Aircraft Corporation visade intresse för objektet på sextiotalet. Den 3e september 1960, tre veckor efter att satelliten för första gången fångats på radar, togs ett foto av satelliten från en spårkamera placerad på företagets facilitet på Long Island. Efter att detta foto blev offentligt började människor över hela världen lägga märke till den där mystiska saken högt däruppe som genom ett vanligt amatörteleskop kunde betraktas som en liten röd prick som rörde sig mycket snabbare än omkringliggande observerbara objekt.

Astronomer och forskare tog senare samma år sig för att försöka räkna ut hur stor och tung satelliten var och kom fram till att den rimligen borde väga någonstans i trakterna kring tio ton, vilket vid tillfället för uträkningen med god marginal borde göra den till det tyngsta konstgjorda föremålet i omlopp runt jorden. Som jämförelse kan nämnas att Jurij Gagarins Vostok 1 (som jag för övrigt skriver om här) vägde 2,46 ton när Gagarin året efter blev den första människan i rymden.

Tre år senare, när Gordon Cooper genomförde den sista bemannade flygningen i Mercuryprogrammet med Mercury 9 påstods Gordon ha bevittnat ett mystiskt objekt som mörkt och med en grönskimrande belysning i nosen från långt håll syntes röra sig mot honom och hans rymdkapsel. Cooper rapporterade vad han sett till Muchea Tracking Station strax norr om Perth på Australiens västkust och även där kunde man plocka upp det mystiska föremålet på radarn.

Filmklipp från rymdstationen ISS, januari 2016:

Satelliten sänder som sagt ut signaler av en typ som går att fånga upp från jorden. Ska man tro de som hävdar att satelliten har ett utomjordiskt ursprung så går det att dechiffrera delar av de signaler som satelliten sänder ut. Budskapet lär vara en stjärnkarta över vår del av universum. Problemet är bara att kartan inte visar hur vår stjärnhimmel ser ut idag, den stämmer bättre överens med hur vår stjärnhimmel såg ut för 13.000 år sedan. Hur har satelliten lyckats fånga upp detta och varför just tidpunkten 13.000 år sedan? Dök den upp utifrån och lade sig i omloppsbana runt jorden vid den tidpunkten? Om så, vem släppte av satelliten? Och hur? Och framförallt… Varför?

Det finns mängder av spekulationer, gissningar, antaganden, uträkningar och myter om The Black Knight och vi kan omöjligen veta vad som är sant och vad som är rena påhitt. Både de som tror på den utomjordiska härkomsten och de som hävdar att det bara är rymdskrot kommer att fortsätta att debattera. Men, vem vet? En dag kanske vi får veta hur det står till med den där mörka tingesten uppe i natthimlen. Fram tills dess får den väl fortsätta att snurra sin tysta bana runt jorden, varv på varv på varv.

BS_4

Kanske gillar du även det här?