Ridley Scott: Utomjordingar existerar och de kommer troligen att förgöra oss

Hollywood-tungviktaren Ridley Scott menar att det finns mellan 100-200 olika sorters extraterrestriella varianter ute i världsrymden och att det inte skulle bli någon hjärnornas kamp om en av dessa varianter skulle leta sig hit oss.

Den världsberömde regissören, som ligger bakom storfilmer som Alien-triologin, The Martian och Prometheus och som nu åter är aktuell med sin nya film Alien: Covenant, gjorde det uppmärksammade uttalandet i en intervju med brittiska Sky News häromdagen.

— They would not come in peace”.

Regissören fortsätter:

— I believe in superior beings. I think it is certainly likely.

— An expert I was talking to at NASA said to me ‘have you ever looked in the sky at night? You mean to tell me we are it?’ That’s ridiculous!

— The experts have now put a number on it having, assessed what is out there. They say that there are between 100 and 200 entities that could be having a similar evolution to us right now.

— So when you see a big thing in the sky, run for it. Because they are a lot smarter than we are, and if you are stupid enough to challenge them you will be taken out in three seconds.

Även om det kanske anses spektakulärt att en framträdande Hollywood-gigant uttalar sig om saken så är idén om utomjordiskt liv långtifrån ny. Alltifrån uråldrig folktro och arkeologiska lämningar till samtida forskare och journalister pekar åt samma håll – vi är inte ensamma i världsrymden och det är bara en tidsfråga innan kontakten upptas. Eller, möjligen, redan har tagits…

En av de mest kända rösterna i den här frågan är journalisten Nick Pope som i närmare tjugo år arbetade för det brittiska försvarsministeriet, bland annat som UFO-utredare. En annan känd röst som har uttalat sig kryptiskt i frågan är den ökände John Podesta som mellan åren 1998 och 2001 arbetade som Vita Husets stabschef. I en intervju med CNN uttalade sig Podesta mycket kryptiskt och svarade bland annat såhär på en rak fråga om han bevittnat något som indikerar utomjordisk kontakt under de år han arbetade för den tidigare presidenten Bill Clinton:

— That’s for the public to judge once they’ve seen all the evidence that the US government has.

Nu har ju John Podesta varit kryptisk om mycket annat också, men ordvalet är uppseendeväckande.

Det har även funnits mindre kända så kallade visselblåsare som vittnat om egna upplevelser eller som sagt sig ha specifik kunskap som de tillgodogjort sig under sin militära karriär. Den senaste i raden är en 49-årig man som numera lever i Ohio och som påstår att han under sin militära karriär som officer i den amerikanska marinens telekommunikation bevittnade stora mängder dokument som pekade på att utomjordingar inte bara existerar utan även står i kontakt med mänskligheten.

Hur det nu än är med den saken är det givetvis upp till var och en att tro, men håll med om att det är ett intressant uttalande…

Källa: Sky News, Gizmodo, Daily Express,

Kanske gillar du även det här?