Ögonvittnen filmar märkliga ljus på himlen i Österrike

Det var i januari 2017 som ett vittne rapporterades ha bevittnat och mobilfilmat tre märkliga ljuspunkter på himlen i Niederösterreich i nordöstra Österrike.

Vittnet var på hemväg i bil tillsammans med två vänner onsdagen den fjärde januari 2017. Såhär säger vittnet själv om händelsen:

— Vi pratade nästan inte alls under färden. Klockan var runt 22.30 och det var helt svart ute. Vi körde längs en väg som var lite dold och därför också helt övergiven. Utan att tänka mig för vände jag blicken upp mot skyn och där såg jag tre väldigt ljusa punkter som flöt omkring långsamt. De rörde sig i en slags cirkel och fortsatte att sväva i luften.

Alla tre männen blev naturligtvis väldigt förundrade och man bestämde sig för att stanna och se efter vad det var som rörde sig däruppe. Man tog även fram en mobiltelefon och började filma.

Vittnet fortsätter:

— Vi lämnade bilen och jag försökte filma de här objekten med min mobilkamera. Med undantag för ljuden av insekter i det närbelägna skogsbrynet och några avlägsna bilar som passerar var det dödstyst, så de här tre föremålen gjorde inga ljud alls. Jag kunde bara filma under en liten stund eftersom jag inte hade särskilt mycket utrymme kvar på mobiltelefonen och min vän Franz har tyvärr bara en äldre telefon utan kamera. Även Gernots telefon är lite äldre. Jag filmade de här tre föremålen i ungefär fyrtio sekunder. Efter fyrtio sekunders filmande fortsatte vi att följa de här föremålen i ytterligare tre-fyra minuter innan de helt plötsligt bara försvann. Det var som att släcka en lampa. Jag har varit väldigt skeptisk inför sånt här tidigare men efter det här upplevelsen har jag blivit mer öppen för sånt här. Jag hoppas att man lyckas röna ut vad det var.

Så säger alltså den österrikiska man som tillsammans med sina två kamrater bevittnade och lyckades filma händelsen. Det bör dock läggas till att det alldeles i början av klippet hörs ett litet surrande ljud som inte nämns av vittnet. Det här surrandet kan innebära att det handlar om batteridrivna drönare.

Den teorin är kanske den minst spännande men den bör framläggas.

Källa: OpenMinds.tv, UFO-hunters

Kanske gillar du även det här?