Märkligt föremål figurerar på fotografi från Mars

Ett i det närmaste kristallklart foto taget av rymdsonden Opportunity visar ett märkligt föremål som verkar befinna sig på Mars. Fotot har skapat en hel del diskussion på nätet…

Det var den 17 mars som Marslandaren Opportunity laddade upp ännu en högkontrasterad infraröd bild av Mars yta men istället för att bara visa de gamla vanliga stenarna och gruset hade något annat fastnat på landarens bild. Vad är ännu oklart, men det är tydligt att det är någonting som verkar vara blankt och metalliskt.

Bilden, som togs i området Meridianum Planum två grader söder om Mars ekvator, har fått världens alla UFO-konspiratoriker att gå i spinn. Gissningarna och spekulationerna på bland annat nätforumet Reddit har rört sig mellan allt från att detta är beviset på utomjordisk aktivitet till att det skulle vara en bit av Marslandarens egen metall som lossnat och ramlat av. Landaren, som är tretton år gammal och som sköts upp i rymden i juli 2004 som en del i NASAs Mars Exploration Rover Program, har tidigare tappat delar som nu ligger och skräpar lite här och där på den röda planeten.

Har landaren lyckats ta en bild på något som inte härstammar från vårt solsystem eller föreställer fotot bara ännu lite mer av det skräp som människan sprider runt sig? Vad tror du?

Källa: News.com.au, NASA

Kanske gillar du även det här?