Märklig apliknande varelse siktad i Kalifornien

De stora skogarna i den amerikanska delstaten Kalifornien är kända för att hysa de äldsta ännu levande träden på jorden. Frågan är om det finns mer som döljer sig i området?

Jake Gardiner var ute och vandrade längs ett fotvandrarspår i området La Crescenta foothills i slutet av maj månad. En bit ut i spåret började han känna sig illa till mods, som om någon iakttog honom från håll. Han tog fram sin mobiltelefon och startade kameran i hopp om att någonting skulle fastna på film. Och något fastnade onekligen på filmen…

När Jake kom hem och började titta igenom filmklippen som han spelat in med mobilkameran upptäckte han vad som närmast går att beskriva som en större apa som rör sig genom trädens grenverk.

Jake är själv säker på sin sak.

— Man kan definitivt se en torso och fyra lemmar som rör sig mellan grenarna.

Även Andrew Hughan som är talesman för The California Department of Fish and Wildlife delar Jakes åsikt och han menar även att apan, om det nu skulle visa sig vara en sådan, kan vara farlig för sin omgivning.

— Vi tror att det är en hyfsat god chans att det här handlar om någon typ av apa. De här djuren är oerhört starka och kan med enkelhet allvarligt skada eller döda en människa då den – om det nu skulle vara en apa – troligtvis är hungrig, skrämd och i en helt främmande miljö.

The California Department of Fish and Wildlife har satt igång en undersökning av området i hopp om att utröna vad det är för nånting som rör sig där i skydd av träden. Området är inte helt okänt för Bigfoot-entusiaster och det har genom åren funnits talrika vittnesuppgifter som påstår sig ha både sett och hört stora apliknande varelser röra sig i Kaliforniens djupa skogar. Kanske kan detta bidra till att komma den gåtans lösning närmare?

Källa: KTLA.com

Se klippet här:

Kanske gillar du även det här?