H.A.A.R.P. sounds – Vad är det som mullrar över världens städer?

Likt öronbehövande tordönsmuller rullar ljuden in över nejden. Mellan väggar och hustak i städer och byar över hela världen genljuder ett oförklarligt basljud som varierar från ett pulserande ljud som påminner om allt från en stråke som stryker en basfiol till vad som närmast går att beskriva som en domedagsbasun. Vad är det vi hör?

Fenomenet är bekant för de flesta som brukar befinna sig på de mer konspiratoriska delarna av internet. Youtubefilmer med ljud som plötsligt dyker upp ur ingenstans, märkliga ljud som fångats på video från balkonger och skolgårdar, på fält och på fotbollsplaner. Det låter som allt från statiskt brus till metallplåtar som gnids mot varandra.

H.A.A.R.P. (High Frequency Active Auroral Research Program) påstås vara ett forskningsprogram för studier av jonosfären och vädret på hög höjd. Anläggningen är placerad i Gokoma i Alaska, USA och består av en högeffektssändare med 180 dipolantenner i ett rektangulärt utformat nät för högfrekvent strålning med en sändare som idag har en effekt på 3,6 Megawatt. Människor som har studerat anläggningen hävdar att det finns en dold agenda bakom dess existens. Det finns även människor som påstår att Gokoma-stationen inte är den enda anläggningen av det här slaget på jorden. Tvärtom menar man att det finns ett flertal olika stationer som agerar relä åt varandra för att förstärka signalerna som skickas ut från huvudstationen på Alaska. Signalerna är det som skapar ljudet som du hör i de videoklipp som presenteras nedan.

Varför har man då byggt en (eller flera) sådana här stationer? Teoretiker spekulerar i att det kan handla om ett experiment som går ut på att styra vädret. Den som kontrollerar vädret besitter stor kapacitet i ett presumtivt krig genom att få fiendens skördar att slå fel, genom att täcka fiendens territorier med mörka moln och tunga regn och så vidare. Det finns även spekulationer om att H.A.A.R.P. är ett experiment avsett att försöka rikta naturkatastrofer. Återigen, den som kan sända en jordbävning eller en tsunami mot fienden behöver inte sända trupper.

Hur det nu än är med den saken lär det tvistas om, men tänk dig att du vaknar en tidig morgon och knallar ut på balkongen med kaffekoppen i handen. Du står där och dagdrömmer en smula när tystnaden plötsligt slits isär av metalliskt skärande ljud. Ljud som dessa:

Länkar:
Flashback
The Ghost Diaries

Kanske gillar du även det här?