Döljer Led Zeppelins ”Stairway to Heaven” ett sataniskt budskap?

Led Zeppelins ”Stairway to Heaven” blev en omedelbar hit när låten släpptes hösten 1971 och har därefter blivit en modern rockklassiker. Men döljer låten något mer, nånting mörkare och rent av ockult? 

Om man får tro de teorier som har florerat framförallt på diverse musikforum på nätet under det senaste årtiondet så är svaret på den frågan ett tydligt ja.

Med en kombination av akustisk och elektrisk gitarr tillsammans med en stillsam och vacker text blev ”Stairway to Heaven” en dunderhit som fångade väldigt många människor. Många lärde sig till och med att både spela och sjunga låten själva hemma på kammaren. Frågan är dock vad den märkliga låttexten om kvinnan som letar efter en trappa till himlen egentligen betyder? Och vad finns det för koppling mellan Led Zeppelins gitarrist Jimmie Page, Europas vid tiden största ockulta bokhandel Equinox och den ökände ockultisten Aleister Crowley?

För visst är det just som låttexten själv medger alldeles i början; ‘Cause you know sometimes words have two meanings.

Nedan presenteras en teori som bygger på att låtens text baseras i mycket gammal symbolik och folktro, tydligt inspirerad av Crowley och ockultlismen men väl förpackad i form av vacker sånglyrik.

Vad är det egentligen för budskap vi sjunger med i?

Kanske gillar du även det här?