Avsnitt #2 – Vem var den döda kvinnan på stranden? Massachusetts, 1974

Prenumerera:
iTunes | Soundcloud | RSS

Innehåll:
Fredagen den 26 juli 1974. En trettonårig flicka var ute och gick med sin hund längs stranden vid Race Point Dunes i närheten av Provincetown i Massachusetts. Strandremsan ligger precis på den nordligaste toppen av den halvö som kallas Cape Cod på den amerikanska nordostkusten. Området är fläckvis bevuxet av vegetation och det är inte alls ovanligt att det finns små bryn av hagtornsbuskar och lägre barrträd här. I skuggan av ett sådant bryn låg en kvinna. Kvinnan var naken och hennes skalle hade krossats med våldsam kraft. Hon hade dessutom fått halsen avskuren, flera tänder utdragna och båda händerna amputerade. Någon hade gjort sig stort besvär för att dölja kvinnans identitet. Än idag är kvinnan oidentifierad men hon har fått det romantiska smeknamnet Lady of the Dunes.

Tid och storlek:
28:22 – 31,8 MB

Musik i avsnittet:
Musikstycket i inledningen av podcasten heter Sunset och kommer från skivan Idea av Kai Engel.
Musikstycket i mitten av podcasten heter Reaching Out och kommer från skivan Calming av Kevin MacLeod.

Länkar och bilder:
Rory Gene Kesinger på Missing Persons Data
Hadden Clark erkände mordet
James Whitey Bulger, känd gängledare från Boston
Joe Hill har publicerat sin Hajen-teori på Tumblr

 

Ett flertal forensiska rekonstruktioner av kvinnans ansikte har gjorts genom åren, här är en av dem. Den vänstra är utan fräknar, den högra med.
lodd_body
Brottsplatsfoto.
© Google Earth
Warren Tobias tillsammans med den skalle som aldrig begravdes med kroppen. Man ser tydligt de utdragna framtänderna och den kraft med vilken hela vänstersidan av skallen har krossats.
Den okända kvinnans grav.
Här ser vi den kvinna som Joe Hill hittade i folkhavet i filmen ”Hajen” och som har väckt visst intresse bland vilstolsdetektiverna runt om på nätet.

Kanske gillar du även det här?